Monday, March 03, 2014

Agenda Març

Sun Kil Moon, Dimecres 19 de Març 

Sun Kil Moon, el projecte que lidera des de fa més d'una dècada Mark Kozelek, ens visiten amb nou disc acabat de sortir del forn. Benji és el seu sisè àlbum i suposa una mirada retrospectiva cap a les vivències de Kozelek a la seva Ohio natal. Tot i que el seu cançoner sempre ha begut d'experiències personals, aquí ens el trobem completament despullat davant del mirall de la memòria, preparat per repassar històries de morts properes i comptes pendents amb els seus pares.
El que fou líder dels inoblidables Red House Painters ha viscut un 2013 intens, amb fins a quatre treballs publicats sota el seu nom –especialment recomanable el que ha llançat de la mà de Jimmy LaValle: Perils from the Sea. Aquest any, reprèn el camí de Sun Kil Moon amb parada a Barcelona, una oportunitat única per veure un dels mites vivents del folk independent americà en un estat de forma excepcional.


Nick Waterhouse, Dilluns 31 de Març

Tanqueu els ulls i imagineu-vos un concert a punt de començar on tot està preparat: a la dreta de l'escenari un grup de coristes amb cabells curts i faldilles llargues; a l'esquerra, una tropa de saxofonistes imponent. En un segon pla, teclat, baix i bateria blanca setinada. Al capdavant, un nen californià a mig camí entre oficinista i rèplica de Buddy Holly, amb la guitarra ben amarrada al pit i apuntant al cel. Es llança una cortina de fum i tot es tenyeix de blanc i negre.
Comença el concert. Els primers compassos sonen a soul nostàlgic, però ràpidament viren cap al blues amb l'energia d'un riff digne de Bo Diddley. Nick Waterhouse ha crescut envoltat d'LPs dels anys 50 i això ha deixat marca. Amb només vint-i-cinc anys és un dels valors més prometedors de l'escena californiana. Aquest mes de març torna a Barcelona per presentar el seu segon àlbum d'estudi: Holly. Ja podeu obrir els ulls.

Publicat a Butxaca (Març 2013)

No comments: